Informácie o službe

autor: Darken

Ahojte všetci!

Prajem vám pekný deň, ráno, večer, či inú časť dňa. Tento článok na tému DREDY bude iný ako ostatné. Jeho hlavným zámerom je priniesť potrebné informácie určené priamo ľuďom, ktorí majú záujem nechať si dredy spraviť, opraviť alebo nejako vylepšiť, ale aj pre tých, ktorí by radi tento účes sprostredkovali niekomu inému.
Často sa stretávam s otázkou, KOĽKO stoja dredy. Odpoveď nie je jednoduchá, keďže každý z nás má iné vlasy čo sa týka dĺžky, kvality, hustoty,..
Výrobe dredov sa venujem viac, ako 14 rokov. To je doba, že?
Za ten čas mi mnohí ľudia zverili svoje hlavy. Robím dredy z dlhých aj krátkych vlasov, hustých, redších. Spolu s mojimi dredatými kamošmi sme nachádzali riešenia a realizovala som na hlavách mnohé nápady a predstavy.
Ak nemáte čas čítať celý článok a prišli ste sa iba informovať o cenách za jednotlivé úkony, nájdete ich naspodu v časti CENNÍK.

°° O mne a dredoch

Pod rukami mi prešli mnohé hlavy vo všelijakých stavoch: od odrastov niekoľkých centimetrov, krátke vlasy s požiadavkou nadpojenia dredov, nespokojné dredaté hlavy od iných dreadmakerov a mnohé iné. Môžem povedať, že všetci dredáči boli vždy spokojní, keď sa po mojej práci pozreli do zrkadla.

Poskytla som snáď milión rád a napísala som niekoľko článkov pre všetkých, ktorí hľadali odpovede na svoje otázky.
Za ten čas som dredy robila aj zadarmo, aj za peniaze, ale aj ako výmenný obchod za tetovania či tašky s jedlom.
OD DNEŠNĚHO DŇA poskytujem moje služby už iba za finančnú odmenu - preto je na čase určiť si cenu za moju prácu. V prípade, že by mal niekto záujem o výmenný obchod, prácu s dredami vymením už iba za tetovanie v sume, ktorá sa rovná oprave dredov.

Oprava dredov je pre mňa jedno zo zamestnaní, ktoré vykonávam. Všetci moji dredatí kamoši sú súčasťou cesty k službám na vyššej úrovni. Môžem sa vďaka nim posúvať bližšie k cieľom, vďaka ktorým som schopná poskytnúť všetkým lepšie služby.
Okrem toho každý, kto už na výrobe alebo oprave dredov bol, vie, že si pod mojimi rukami posedí často i desať hodín.

Mala som dlhú úvahu o tom, ako si prácu naceniť. S dreadmi to nie je tak úplne jednoznačné ako u kaderníčky špecializovanej na nezadredené vlasy. Kaderníčkam platíte za čas + jednotlivé služby. Mala som veľmi málo dredáčov, ktorí by mali rovnaké alebo aspoň podobné dredy ako ostatní.
Niekto sa o svoje vlasy vôbec nestará, niekto ich považuje za korunu krásy, na ktorej si dá veľmi záležať. Niekto si dredy umýva veľmi často aj napriek tomu, že to nie je potrebné. Niekto má mastnú pokožku hlavy, iný zase veľmi suchú. Vlasy niektorých ľudí sú tenké a slabé, iné zase veľmi hrubé a pevné. Niekto si dredy ako "poslednú pomoc" pozašíva, niekto ich radšej schováva pod čiapkou až do ďalšej dorábky.

Každý typ dredov vyžaduje špecifický prístup. Niektorí ľudia si často vôbec neuvedomujú, čím a ako svojim vlasom ubližujú. Preto čas strávený dorábkou dredov venujem aj spoločnej konverzácii a poskytovaniu čo najviac relevantných odpovedí na otázky mojich dredatých kamošov. Opravovala a vyrábala som dredy tenké ako pol malíčka, ale aj hrubé ako palec na nohe.

°° Starostlivosť o dredy

Mať dredy znamená starať sa o ne. Tak isto, ako si umývate nezadredené vlasy a používate rôzne olejčeky, farby, masky, kondicionéry, séra, laky na vlasy a podobné srandy, aj dredy majú svoje potreby. Výhodou je, že pri dredoch nie je potrebné také veľké množstvo prípravkov na to, aby vyzerali dobre a s tým ide ruka v ruke aj finančná stránka. Veľa dredatých ľudí nemá doma ani fén alebo hrebeň. Samozrejme, že ak si kupujete 3o - eurové šampóniky, vyjde vás to pekne draho. Myslite ale do budúcna a z vlastných skúseností odporúčam nenavyknúť vlasy na najdrahšie šampóny na trhu.

Áno, je rozdiel ak máte problémy s pokožkou hlavy a potrebujete tento problém vyriešiť prostredníctvom drahšieho šampónu. Pre naše vlasy je ale najprirodzenejšie používať čo najmenej prípravkov, lebo na ich kráse pridá predovšetkým to, že ich budeme čo najmenej zaťažovať.

Je potrebné uvedomiť si, že ak vás niekoľko rokov vaše vlasy nezaujímali alebo ich naopak neprimerane zaťažujete - či už sami doma alebo častými návštevami kaderníckych salónov, vyberie si to svoju daň. Ja osobne považujem za kvalitný kadernícky salón práve taký, kde prebieha poučenie a konverzácia o tom, čomu všetkému sú naše vlasy vystavované a ako sa o ne starať, aby boli v dobrom stave aj bez množstva prípravkov, do ktorých "by ste mali" nalievať peniaze každý mesiac.

Máte krásne a kvalitné vlasy aj po dvoch týždňoch po odchode z kaderníckeho salónu? Gratulujem vám, máte kvalitnú kaderníčku alebo kaderníka. Bohužiaľ, mnohé salóny si zakladajú na tom, aby sa zákazníci a zákazníčky X krát do roka vracali - najlepšie každý mesiac či dva. Dajte si preto záležať na tom, aby ste z kaderníckeho salónu odchádzali s potrebnými informáciami o tom, ako sa o vlasy starať tak, aby boli naozaj korunou krásy.

°° Cena za dredy

O tom, že niekedy je cena za dredy vyššia v pohľade spoločnosti, než vo finančnej sfére, sme si povedali v článku Ako sa zbaviť dredov a čo na ne hovorí spoločnosť.

Čo sa týka finančnej stránky, možno sa niekomu zdajú ceny za výrobu alebo úpravu dredov v špecializovaných štúdiách vysoké a preto sa naučí dorábať si ich sám. Ako ste ale už na začiatku mohli pochopiť, dnešný článok nie je určený tým, ktorí si dredy dorábajú sami doma ale tým, ktorí potrebujú s dredmi pomoc alebo na dorábku či na učenie sa dorábania nemajú čas.

Keď si zrátate, koľko peňazí ročne miniete za starostlivosť o vlasy, ktoré majú dobre vyzerať a zároveň byť zdravé, stáva sa, že prekročíte čiastku, ktorú by ste zplatili za 1 - 3 návštevy za rok u dreadmakera. Jednorazová investícia je v tomto prípade vyššia ako jednotlivé návštevy kaderníctiev, no na druhú stranu častokrát omnoho nižšia, v porovnaní s nákladmi za nezadredené vlasy.

Tak či onak, ešte pred tým, ako sa rozhodnete pre výrobu dredov je na mieste zvážiť, či ste ochotní takéto jednorazové investície podstupovať. Na druhú stranu, na 1,2 alebo 3 dorábky do roka nie je také náročné si odložiť bokom zopár desiatok eur.

°° Príprava vlasov na vytvorenie dredov

Ak sa vám vlasy mastia príliš často, je potrebné zistiť, prečo je to tak. Možno je to tým, že si umývate vlasy neprimerane často. A možno používate nesprávnu vlasovú kozmetiku a ani o tom neviete. Úplne rovnaký problém vzniká vtedy, keď máte pokožku na hlave suchú.

Tak či onak nie je ani jeden z týchto typov pokožky vhodným variantom na výrobu dredov. Najdôležitejšie je prísť na výrobu dredov s vlasmi a vlasovou pokožkou v stave, kedy ju dredy ešte viac nezaťažia.
Či už je pokožka vlasov príliš suchá alebo príliš mastná, môže to mať za následok vznik lupín, ktoré rozhodne nechcete mať zamotané v dredoch. V prípade, že máte dlhodobo problémy s vlasovou pokožkou, najlepšie vám pomôže kožný lekár.

Možno sa dozviete, že dlhodobo používate nesprávny šampón alebo vám chýba nejaký vitamín. Nezabúdajte - kvalita vlasov nie je vždy podmienená vonkajšími vplyvmi. Iba čistá a udržiavaná hlava a vlasy sú dobrým kandidátom na dredy.

autor: @fajn.martin

°° Príprava dredov na dorábku

Už v prvom článku o dredoch sme si povedali o tom, ako si na výrobu alebo dorábku vlasy/dredy pripraviť a teraz si to zopakujeme.

Každý, kto má dredy vie, že priebežným rozdeľovaním zrastených dredov sa skracuje nielen čas dorábky, ale aj bolestivé oddeľovanie dredov pod rukami dreadmakera. Keďže dreadmaker necíti, ako veľmi vás ťahá a šticuje, často to býva veľmi nepríjemný zážitok. Ten viete jednoducho eliminovať tým, že sa čas od času na svoje dredy pozriete a zrastené časti oddelíte.

° Umývanie vlasov pred dorábkou

Často mi dredatí kamoši hlásia, že si budú umývať dredy a tak by si radi naplánovali dorábku pár dní po tom. A to je najlepší čas. Predovšetkým ľudia s jemnejšími vlasmi by si mali dredy umyť 2-3 dni pred dorábkou. Vlasy úplne preschnú a vlásky, ktoré sa povyťahujú počas umývania z jednotlivých dredov dreadmaker poprace do dredov a tým ich pekne uhladí. Keďže ďalšie umývanie nasleduje približne až za týždeň, pozaťahované vlásky sa stihnú pekne uložiť do dredov a nie sú "násilne" vytiahnuté v procese usychania.

Pri umývaní samozrejme záleží aj na tom, ako rýchlo sa vám vlasová pokožka mastí, a na akých miestach sa pohybujete.

Najideálnejšie je teda umyť si dredy 3 dni pred dorábkou obyčajným šampónom - žihľavovým alebo brezovým. Toto sú tiež najlepšie druhy šampónov, na ktoré naučiť vlasy ešte pred zadredením.
Dôvod?
Ich kvalita je v porovnaní s cenou extrémne vysoká. Na každý šampón si naše vlasy - a predovšetkým vlasová pokožka - musia zvykať. Ak "naučíte" vlasy na obyčajné šampóny bez všelijakých pridaných zložiek, presne to je to, vďaka čomu budú prirodzene krásne.
Znovu opakujem: na tieto šampóny je treba naučiť vlasy ešte pred zadredením. Pokiaľ už máte dredy a doteraz ste používali šampóny z reklám, budú si na zmenu zvykať ťažšie.
Na dredy nikdy nepoužívajte šampóny s rôznymi extrémne parfémovanými zložkami alebo silikónmi, ktoré obaľujú každý vlas. Dostávajú sa hlboko do dredov a ničia ich. Tieto šampóny sú určené pre ľudí, ktorí chcú vidieť okamžité výsledky a nemajú čas alebo záujem venovať sa starostlivosti o vlasy aj zvonku aj z vnútra. Je to niečo, ako prvá pomoc. Dôkazom týchto dočasných riešení je, že ak ich prestanete používať, vlasy nezostanú rovnako krásne, ale musíte šampóny kupovať zas a znova.

PRED DORÁBKOU ODRASTOV:

PO DORÁBKE ODRASTOV:

Instagram: @fajn.martin

°° Čas strávený u dreadmakera

Okrem finančnej investície je tu samozrejme čas strávený pod rukami dreadmakera. Na dredy odporúčam vyhradiť si celý deň. Ak sa jedná o komplikovanejšiu prácu, kľudne aj dva.

Je potrebné uvedomiť si, že ak ste na dorábku prišli až po niekoľkých rokoch - inak povedané, po rokoch, ktoré ste neprikladali svojim vlasom dôležitosť - alebo ich naopak neprimerane zaťažujete, či už sami doma alebo častými návštevami kaderníckych salónov, dreadmaker s nimi nespraví zázraky za pár minút alebo za 2-3 hodiny.
Pre predstavu tým, ktorí ešte na dredy nikdy neboli, dorábka odrastov + dĺžok stredne dlhých dredov (max. po lopatky), vytvorených zo stredne hrubých vlasov môže úplne v pohode trvať aj 1o hodín. Za takúto prácu zaplatíte v prepočte okolo 5o - 8o eur.

Upravený účes, ak po dorábke dodržujete neumytie aspoň týždeň, vydrží dlhšie ako mesiac. To ale neznamená, že treba ísť na dorábku každý mesiac. Aj keď vlasy samozrejme stále rastú, dátum ďalšej návštevy závisí predovšetkým od toho, ako sa k nim správa ich majiteľ. Pri správnej starostlivosti stačí prísť na dorábku raz za pol roka. Samozrejme závisí aj od toho, čo preferuje samotný zákazník. Aj keď sa začnú dredy strapatiť, dajú sa spraviť také účesy, ktoré vyzerajú pekne upravene.

Výroba dredov z vlasov zaberie samozrejme dlhší čas. Ten je veľmi, veľmi individuálny, keďže závisí od toho, akú finálnu predstavu má zákazník. Niekto vyžaduje hrubšie dredy, niekto zase tenšie, až úplne tenučké. Okrem toho závisí na dĺžke a na kvalite vlasov.

Pre približnú predstavu:
Cena za nové dredy pre stredne husté rovné vlasy dĺžky do polovice chrbta sa pri počte okolo 5o kusov pohybuje vo výške okolo 2oo Eur. Časovo je výroba 5o dredov od 15-2o hodín a ja osobne ju odporúčam podstúpiť na jedno sedenie. Ak sa pýtate, kedy budete spať, môžete si aj pospať, mne to nevadí :D .

Nezabúdajte, že toto je prvotná investícia peňazí i času a následná dorábka môže stáť od 3o do 8o Eur za jedno sedenie. Dorábka odrastov a dĺžok trvá približne 9-1o hodín. Veľmi závisí od toho, ako sa o dredy staráte - to znamená - akú pozornosť im priebežne venujete a ako ich pripravíte na dorábku.

STRIHANIE, FARBENIE, DORÁBKA DĹŽOK, PREDLŽOVANIE KANEKALÓNOM:

Instagram: @ohavyx

°° Služby, ktoré ponúkam

Požiadavky v ktorých vám ohľadne dredov vyhoviem, by sme mohli rozdeliť na základné a doplnkové. V riadkoch nižšie si môžete prezrieť, ktoré kam patria.

Základné služby

- vytváranie dredov

- oprava dĺžok

- dorábka odrastov

- predlžovanie

- skracovanie

- stenšovanie (rozdelenie hotových dredov)

- zhrubšenie (spojenie hotových dredov)

- rozčesávanie

Doplnkové služby

- farbenie

- odfarbovanie

- hĺbkové čistenie

- výroba wrapov

- inštalácia wrapov

Ak máte akékoľvek otázky k niektorej so služieb, nehanbite sa a kontaktujte ma. Spolu s mojimi zákazníkmi nachádzame neustále cesty k ich vysnívaným účesom, plním ich predstavy a riešim ich problémy. Nemajte obavy a zverte mi do rúk aj vaše vlasy či dredy.

PRED:

PO:

Instagram: @marky.r77

°° DREADY - CENNÍK

Často som po dokončení práce a po otázke "čo som dlžný" alebo "koľko ti dám"? Odpovedala "Koľko chceš". Stalo sa tak, že som robila dredy za veľmi vysokú ale aj za veľmi nízku cenu. Tomu sa teda od dnešného dňa vyvarujeme tým, že sa držíme pevného cenníka podľa toho, aká práca bude na vašej hlave vykonaná, nie podľa toho, ako dlho mi to bude trvať.
Takže odteraz už žiadna hodinovka, každý zákazník zaplatí za to, čo má na hlave. Vďaka cenníku si tiež viete vopred vyrátať, koľko budete platiť podľa toho, aké máte požiadavky.

VÝROBA DREDOV

z vlasov do 5o cm: 3€ / dred
z vlasov nad 5o cm: 5€ / dred

OPRAVA DREDOV

odrasty: 2€ / dred
dĺžky dredov do 5o cm: 2€ / dred
→ dĺžky dredov nad 5o cm: 4€ / dred

DOPLNKOVÉ SLUŽBY

hĺbkové čistenie + umytie dredov do 5o cm: 1o€
→ hĺbkové čistenie + umytie dredov nad 5o cm: 15€
predĺženie vlastných dredov umelými dredami: 3€ / dred do 2o cm
predĺženie vlastných dredov umelými dredami: 6€ / dred do 4o cm
→ predĺženie vlastných dredov umelými dredami: 9€ / dred do 6o cm
→ odfarbenie dredov do 5o cm: 2€ / dred
→ odfarbenie dredov nad 5o cm: 4€ / dred
→ farbenie dredov do 5o cm: 3€ / dred
farbenie dredov nad 5o cm: 6€ / dred
→ stenšenie dredov: o,3o€ / 1cm dredu
→ zhrubnutie dredu (z vlastných vlasov): o,3o€ / 1cm dredu
→ zhrubnutie dredu pomocou kanekalónu do 5o cm: 1,5o€ / dred
→ zhrubnutie dredu pomocou kanekalónu nad 5o cm: 3€ / dred
→ skrátenie dredov do 5o kusov: 4€
skrátenie dredov nad 5o kusov: 8€
→ skrátenie do postupna do 5o kusov: 6€
→ skrátenie do postupna nad 5o kusov: 1o€
→ zaháčkovanie koncov: 1,5o€ / dred
→ skrátenie dredov + zaháčkovanie koncov do 5o dredov: 2o€
→ skrátenie dredov + zaháčkovanie koncov nad 5o dredov: 3o€
→ skrátenie dredov + zaháčkovanie koncov nad 8o dredov: 5o€

Dredy predlžujem kanekalónom. V prípade záujmu o živé vlasy sa mi ozvite aspoň 4 týždne vopred.

Po skrátení je vhodné konce dredov zaháčkovať alebo nechať spustené voľné konce rozčesaním niekoľkých centimetrov.

V prípade, že máte nápady alebo požiadavky, ktoré nie sú uvedené v cenníku, napíšte mi. Rada s dredami čarujem a spravím všetko pre to, aby som vaše predstavy dotiahla do bodu, v ktorom budete spokojní :)

°° Poukážky na výrobu a opravu dredov

Narodeniny, meniny, Vianoce, ale aj spraviť radosť blízkemu. To všetko môžu byť dôvody, prečo niekomu darovať poukážku na dorábku dredov. A možno ste to aj vy sami, kto si chce spraviť radosť poukážkou, ktorú využijete kedykoľvek v budúcnosti.
Na takúto poukážku si môžete "vyskladať" viacero služieb, alebo si zakúpiť poukážku v určitej hodnote a nechať obdarovaného, nech sa sám rozhodne, čo bude v jej cene zahrnuté. V tomto prípade odporúčam zakúpiť pre kamarátku, kamaráta, frajerku či frajera základnú poukážku. Jej hodnota je 3o€ a ak by požadovali ešte iné služby, môžu využiť poukážku + priplatiť si za zvyšok. Platnosť poukážky je takmer navždy - to znamená, dokedy mám dve funkčné ruky.

Ak máte záujem o takúto poukážku, určite ma kontaktujte. Viem vám ju vyrobiť vo fyzickej forme a môžete si ju prevziať osobne, zašlem vám ju poštou alebo v digitálnej forme, ktorú vám zašlem na mail. Každá poukážka je viazaná na meno - to znamená, že je neprenosná a nikto iný ju nemôže použiť.
Poukážky sú kombinovateľné - ak dostanete viacej poukážok, môžete ich pokojne použiť naraz. Poukážka je nevratná.
Okrem toho je každá poukážka kombinovateľná aj s výmenou za tetovanie - ak nepotrebujete dorobiť dredy alebo ešte nie sú vaše vlasy dosť dlhé na výrobu dredov, spravíte mi tetovanie v prípade záujmu vám zaplatím v poukážke, ktorú môžete kedykoľvek využiť. Opakujem, že toto platí samozrejme iba v prípade, že ste sa tak sami rozhodli.

Ako vďačnosť za podporu mám pre všetkých Patrónov zľavy podľa výšky TIER-u, ktorým sa rozhodli ma podporiť. Zľava platí na moje služby - či už výroby alebo opravy dredov. Výšku konkrétnych zliav nájdete na Patreone pri jednotlivých TIER-och.

Ak vám niečo nie je jasné, potrebujete viac informácií alebo máte záujem o poukážku, som tu pre vás.
Mojim verným zákazníkom úprimne z celého srdca ĎAKUJEM. Verím, že ste spokojní a naďalej budete :)
O vaše dredíky sa (po)starám ako o vlastné!

Ak premýšľate nad dredami alebo nemáte nikoho na dorábku, budem vďačná, keď sa stanete mojimi dredatými kamošmi aj vy! Garantujem spokojnosť :)

Ahojte💚