Ako žiť s obmedzenými názormi medzi ľuďmi s obmedzenými názormi

Viete, ako žiť medzi ľuďmi s obmedzenými názormi? A zamysleli ste sa niekedy nad tým, že aj vaše názory sú pre ľudí z malej alebo veľkej časti tie obmedzené?

Každý z nás inak vyrastal. Na inom mieste, v inom dome, meste, zažíval rozličné situácie. Chodil do inej škôlky, školy, práce. Každý z nás sa stretával s ľuďmi, ktorí nás chtiac-nechtiac do veľkej miery ovplyvňovali. Aj napriek tomu, že mali naši rodičia na svojich pleciach vlastné traumy, starali sa o nás, ako vedeli.

Takmer každý z nás mal (a možno aj má) nejaký vzor. Herec, spevák, alebo aj spolužiak či spolužiačka. Môže to byť kolega alebo kolegyňa, súrodenec, rodič aj napríklad obľúbená Ninja korytnačka, to je úplne jedno..
Môžu to byť maličkosti ale aj veľké zmeny. Aj napriek tomu, že si mnohé už nepamätáme, v našom podvedomí sú stále. Naša myseľ ich vytiahne vždy, keď sa máme pre niečo rozhodnúť. Čo cítite, keď vojdete do budovy, v ktorej je podlaha tvorená z rovnakých dlaždíc, ako ste mali na základnej škole?

Je úplne jedno, aký ste mali život vy, pretože keď si predstavíte akéhokoľvek človeka, ktorý stojí oproti vám, alebo sedí za počítačom na druhej strane klávesnice (aj keby zažil to isté), nikdy nebude cítiť to isté, čo vy. Ľudská bytosť nie je stroj. Je to komplexný systém plný pocitov, nálad, emócií a myšlienok.

A práve preto máme všetci obmedzené názory. Obmedzujú ich naše hranice, za ktoré nechceme prejsť, sú to obavy, ale aj spokojnosť z daného stavu, v ktorom sa práve v tejto chvíli nachádzame.

Stretávam sa s ľuďmi so všelijakými (obmedzenými) názormi a predstavami o tom, ako svet funguje a ako "sa má" žiť. Sú to ľudia s názormi, ktorým nerozumiem. Nikto z nás ale nemusí rozumieť všetkému, aby sme sa dokázali zamyslieť nad tým, prečo sa daný človek správa/zachoval tak, ako sa zachoval..
Premietnite si len jednoduchú predstavu, že mal ten človek možno iba úplne opačnú výchovu, ako vy. Nie každý mal milujúcich rodičov, ktorí ho vo všetkom podporovali - a naopak - nie po každom doma vrieskali. To, ako sa správame a akí sme, sa formuje počas prvých 4 rokov nášho života. Aké boli tie vaše?

Rovnako ako vy si vážim svojich priateľov a ľudí, ktorí aj keď mi možno niekedy nerozumejú, snažia sa ma pochopiť a tolerujú to, akou cestou kráčam. Stojím ale aj o to pochopiť druhých, rozumieť im a nebudem klamať, že niekedy sa to zdá ako nadľudská úloha, ale malými krôčikmi to ide.

Niekomu na dobrých vzťahoch záleží, niekto zase s ľuďmi, ktorí sa inak vyjadrujú, inak správajú, a niekedy dokonca len takými, ktorí sa inak obliekajú, nechce mať nič spoločné.

A takéto sú a budú články na tomto blogu. Sú o mojich obmedzených názoroch. Názory človeka, ktorý vyrastal v dome na dedine, miluje zvieratá, sadí semienka z citrónov, avokád a mandaríniek a miluje varenie. O človeku, ktorý má rád spoločnosť ľudí a na Základnej škole bol taký malý ‘fracek’.

Hrávam schovávačku po tme, lozím po stromoch, nosím roztrhané a sto krát zašité oblečenie. Umelecká škola, život v Anglicku, partia ľudí, s ktorými trávim čas. Som osoba, ktorá má ranné rituály a denný rozpis na papieri prečiarkuje po splnení úloh. Moja hlava aj srdce sú zaľúbené a životom kráčam s tým správnym človekom. Tak ako vy som sa niekoľkokrát v živote stratila. Stratila som aj blízkych, ktorí mi budú navždy chýbať a kus môjho srdca si so sebou odniesli aj zvieratká, ktoré ma opustili.

Analyzujem, čo sa okolo mňa deje a aký vplyv má správanie ľudí na ich životy. Stretla som dobrých ľudí, ale aj takých, ktorí mi boli ťažkými lekciami. A viete čo? Je to fajn, je to všetko tak, ako má byť. Verím vo Vesmír a vo vlastnú hlavu.

Zaujímam sa o všelijaké veci, takže okrem článkov plných úvah, pohľadov na veci a mojich (obmedzených) názorov, ktoré tu budú pribúdať, tu nájdete tiež informačné články. A tak v prípade, že vás zaujímajú DREADY, PIERCING alebo napríklad aj niečo zo sveta VEGÁNSTVA, srdečne vás tu vítam. Začítajte sa a dozviete sa možno aj to, čo ste nevedeli, ktovie.

Všetci sme rozdielni a preto pokiaľ máte pocit, že na tento blog nepatríte, nemá vás čím osloviť, témy sú vám cudzie, je to úplne v poriadku. Na inom mieste internetu určite nájdete to, čo hľadáte. Bola by škoda strácať čas pri niečom, čo vás nezaujíma - to je niečo, čo vám skutočne neodporúčam.

Prajem nám všetkým presne taký deň, aký si zaslúžime.

Moje meno je Iveta a vitajte na mojom blogu!💚